om-oss

Om oss

Vi vill passa på att hälsa dig varmt välkommen in till oss och tycker att det är jättekul att du hittade hit.
På Restaurang Kungstorget, i hjärtat av Göteborg, serverar vi vällagad mat från det moderna svenska köket samt klassisk husmanskost som tillagas med en rejäl nypa kärlek och omsorg – precis som förr när mamma lagade mat.

Kungstorget är en mötesplats för människor att träffas och umgås på. Här sitter man tillsammans med familj och vänner, i en avslappnad gustavianskinspirerad miljö i ny tappning, äter och dricker gott. I bakgrunden hörs gamla godingar genom högtalarna som framförs i moderna jazziga toner.
Interiör, mat och musik samverkar väldigt väl för att ge dig en unik upplevelse av detaljer som kommer till sin fulla rätt.

På morgonarna står kocken Ann-Katrin, lunchansvarig sedan 14 år, vid grytorna och gör det hon älskar oerhört mycket, nämligen att laga läckert god mat. Hon har etablerat oss på Göteborgs lunchkarta som en av de bästa och populäraste i stan. Vi är stolta över att få arbeta med henne och gratulerar samtidigt till hennes femte år som medlem i det kockteam som har lagat Nobelmiddag. Det visar att vi alla är i kungliga händer.
Om du vill slinka in efter lunch, äta något enkelt, ta ett glas vin eller dricka en härlig krämig cappuccino, så är det bara att kliva in. Vid den tiden på dygnet har vi en Bistromeny med enklare varmrätter, räkmackor, smörrebröd m.m.
Under sen eftermiddag kan du välja bland fler maträtter (med risk för beslutsångest p.g.a. allt gott.). Då står förstås Daniel, som är ansvarig i köket, och hans kollegor vid spisen och lagar en ljuvlig middag till dig.
Vår goda mat ackompanjeras av 25 olika viner, från bl.a. Nya världen, varav 22 st. kan beställas på glas. I menyerna kan du läsa om smaker, druvor, rekommendationer m.m. Det är bara att luta sig tillbaka i soffan och njuta av en lärorik läsning.

Restaurang Kungstorget finns på Kungstorget nr. 7, mittemot anrika Stora Saluhallen och intill Hotell Avalon. När du vill äta vällagad och god mat är du välkommen att höra av dig till oss eller bara kom in när du har vägarna förbi. Oavsett vilket så ser vi fram emot ditt besök.

Med vänliga hälsningar
Vi som jobbar här

Kungstorget